27 juni 2008

Genialiskt!

Endast sex...

... dagar kvar till semestern, firmafest i kväll, och idag är det sista dagen Bill Gates jobbar på Microsoft. Han kommer framöver helt ägna sig åt välgörenhet i The Bill & Melinda Gates Foundation. Det sätter ju saker lite i perspektiv. The Björn & Linda Foundation? Tja, det låter inte så pjåkigt. Bäst att ladda med en ordentlig lunch innan kvällens partaj. Mycket grädde. Hjärnan är visst inställd på semester. Röriga tankar. Hur fasen är det tänkt att man skall kunna jobba precis innan en sådan lång ledighet?

26 juni 2008

Just det ja...

... glömde ju att nämna att vi träffade Jack.

24 juni 2008

Tick-tock...

Jag vet inte riktigt hur jag skall tolka att flickvännen börjar gråta när det visas bäbisar på TV och att hon, när jag ber om något bra att läsa, ger mig "Grabben i graven bredvid" - som enlig baksidestexten handlar om "stark kärlek och tickande biologiska klockor".

20 juni 2008

Glad Midsommar alla vänner!

Ät nu ordentligt med sill. Den är nämligen både nyttig och miljövänlig!

17 juni 2008

New York by night

Vi hade som sagt en fantastisk tur med vädret! Vy från Empire State Building en stjärnklar kväll:East 42nd Street/4th Avenue:United Nations. Ritad av sådana arkitektikoner som Sven Markelius, Le Corbusier, Oscar Niemeyer med flera:

16 juni 2008

Helvetesjävlafanskap!

Hade helt missat att man måste skriva upp sig på tre lappar i tvättstugan för att få tillgång till samtliga tre maskinerna i det stora mattvättsrummet. Så nu har jag bara två vanliga maskiner medan någon fjunig tjugonånting, som ser ut som killen på Kalles Kaviar, har mattvättmaskinen - den enda maskinen jag egentligen behövde. Och detta trots att jag för första gången hade bokat tid med tre veckors framförhållning. Grrrr...

Kan man vara svartsjuk på en katt?

Det är lördag och vi befinner oss på Orust hos Lindas föräldrar. Sveriges EM-match mot Spanien pågår som bäst på TV:n framför oss. Katten Hjördis ligger lugnt och sover på vardagsrumsbordet. Plötsligt kvitterar Sverige genom allas vår Zlatan varpå Linda skriker ett högt Jaaaaaa! Hjördis flyger en halvmeter upp i luften av förskräckelse och gömmer sig slutligen under bordet för att misstänksamt snegla fram mot soffan där vi sitter. Detta får Linda att snabbt lägga sig på knä framför katten och ömt säga: Men älskling*! Förlåt! Det var inte meningen. Förlåt!

Lite svartsjukt påpekar jag att så har hon minsann aldrig gjort så inför mig; lagt sig på knä och bett om förlåtelse**.

* Nog så förvirrande bara detta eftersom jag trodde det var jag som var Älskling.
** Fast det har hon som tur är aldrig haft någon anledning till.

12 juni 2008

Jag har länge undrat varför tjejer aldrig fäller upp toaringen efter sig när de har varit på toaletten?
4400:- kommer verkstadsbesöket att gå på. Undrar om det inte hade varit värt att låta dem rota i munnen istället, eftersom den räkningen gick på mycket mindre...

11 juni 2008

Ja, men det här...

... ser ju jättebra ut, sa tandläkaren och lämnade sedan fram en saftig räkning. Nu hoppas jag bara att Peugeotverkstaden*, och senare även Bilbesiktningen, säger samma sak. Fast helst utan någon räkning. Eller för den delen utan att de rotar runt i min mun. Det hade varit lite äckligt.

* Anti Pollution Fault. Igen. Biljävel! Förhoppningen är att det är precis samma sak som sist så att verkstaden kan åtgärda "sitt" fel och jag slipper betala en massa pengar.

Finn två fel

Ni minns väl Gustav den gamla slöa och matglada tecknade katten? På sajten Garfield minus Garfield har någon klurig person sysselsatt sig med att retuschera bort både katten Gustav och den sinnesslöa hunden Ådi - något som faktiskt bara gör serien ännu roligare!

9 juni 2008

True Colors, Radio City Music Hall

Det var Regina Spektor som lockade när vi köpte biljetterna till välgörenhetsgalan True Colors på nätet för några månader sedan. Övriga uppträdanden var The Cliks, Indigo Girls, B52's och Cyndi Lauper. Sedan lät det ju som en kul grej att få se Carson Kressley som konferencier. Förväntningarna var en traditionell välgörenhetsgala där varje artist uppträder med två-tre låtar. Vi hade fel. På ett bra sätt. Det var fem riktiga konserter på ungefär en timme vardera. Följaktligen satt vi på bra platser på första balkong och fick se en fantastisk entimmas konsert med en Regina på sitt allra bästa humör! Vi fick reda på att hennes föräldrar och farföräldrar satt i publiken, vilket säkert taggade henne lite extra. Bara fantastiska, fina låtar som fick håren på armarna att resa sig av lycka. Lägg till detta en vacker byggnad, med en väldigt gay publik och stora drinkar med självlysande drinkpinnar i så kanske ni förstår? I alla fall litegrann.
B52's var mest irriterande och långtråkiga, även om de verkade jaga igång en stor del av publiken så till den mån att balkongen svajade lite oroväckande. Kvällens andra stora överraskning var annars välgörenhetsgalans initiativtagare Cyndi Lauper, som trots att det var över 20 år sedan hon sista hade en stor internationell hit (med just låten True Colors) tydligen har fortsatt att släppa skivor och turnera. Och rösten fanns kvar - starkare än vad jag mindes den. Tanten rockar ju! Ännu en fantastisk dag under en fantastisk vecka var till ända.

8 juni 2008

Jo, jag är hemma nu...

... fast jag skulle ännu hellre vara kvar där i den stora staden som inte sover. Har gått många mil, fotograferat nästan 600 bilder, shoppat fantastiska vintage-kläder (kanske skulle överväga att modeblogga?), varit på en grym konsert med bland andra Regina Spektor och Cyndi Lauper, gått ännu fler mil, picknickat i Central Park, shoppat skor, pussat på Linda, varit på inspelning av Late Show with David Letterman, träffat fantastiska människor och allmänt bara haft det såååå bra! Mer detaljerade rapporter kommer att följa.