11 mars 2007

Helgen i korthet...

Fredag:
Jag ljög för er i fredagens inlägg. Eller utelämnade en del av sanningen: Jag skrev att jag kickade rumpa på beachvolleyn. Det gjorde jag. Vad jag inte skrev var att jag stukade rumpan också.
Jovisst, jag trodde inte heller att man kunde göra det. Stuka rumpan.
Har nu kommit fram till att man använder rumpan ganska mycket, till exempel när man går i trappor. Jag bor 4 våningar upp. Utan hiss. Lyckades, efter jobbet, smärtsamt och väldigt sakta ta mig upp för trapporna och bestämde mig för att det nog inte skulle bli någon utgång på kvällen som planerat. Parkerade mig i soffan, slog på TV:n och fastnade framför Let's dance. Någon vis man eller kvinna sa vid något tillfälle att man kan döva en smärta med en annan. Han hade rätt; Let's dance är smärtsamt dåligt.

Lördag:
När jag bokade tvättiden hade jag inte räknat med att ha en stukad rumpa. Man brukar inte ha det. 3 timmar effektivt uttnyttjad tvättid innebär 4 gånger ner för trappan och 4 gånger upp. Mycket smärta, men vad gör man inte för att få rena kläder? Uttröttad, utsvulten, halvt förstörd, men med rena kläder på så bjöd jag därefter in mig till middag hos morsan. Sedan såg jag slutet på Melodifestivalen. Jepp, ni läste rätt: Let's dance och Melodifestivalen på en och samma helg. Det går utför. Funderar nästan på om jag skulle anmäla mig till en kurs i gammeldans också...

Söndag:
Smärtan är nästan borta, bara en molande värk kvar som påminner om hur det känns när man ser en pluffsig och gubbsjuk Mats Ronander i Så skall det låta (jo, jag erkänner: Jag såg det också). Morsans stretching-tips gav resultat. Det är bra att ha en mor som är gammal sjukgymnast. Tog bilen ut till farsans lantställe och hjälpte till att röja bort ett träd som fällts av stormen Per. Monterade även den nya kaminen. Jag är en riktig handy-man.
Senare på kvällen var det dags för veckans musik-quiz på Notting Hill. Eftersom det endast är förstaplats som gäller så såg vi till att fixa det: Endast fyra fel resulterade i 4 goa biljetter till Sophie Zelmani nästa lördag! Tror dessvärre inte jag kan gå då, så jag får nöja mig med äran. Och skadeglädjen över att de andra på puben inte vann.

Landet. Det är inte stort där, men det är fint.

Handy-man in action.





3 kommentarer:

sa...

och grattis som fan till vinsten!

Anonym sa...

Instämmer. Gratulerar. Och sak samma om du inte kan unnyttja vinsten. Det är ju ändå skadegläjden som är den enda SANNA glädjen!
:)

P.S. Får även gratulera till att ha överlevt en helg med Så ska det låta, Let´s dance OCH Melodifestival. Det är mer smörtv på en och samma helg än vad som är riktigt hälsosamt tror jag (även om jag annars är stor smörtvfantast. Fast måttlighet är grejen...).

Björnen sa...

Pata:
Thanx!

K:
Fast måttlighet är lite mesigt också. Omåttlighet is da shit!
Vi planerar förresten att abbonera på förstaplatsen framöver. ;)