22 maj 2007

Plymouth Tea Party och hockeyskador

Nu är jag hemma från det gamla landet i väst. Har haft det grymt skönt och slappnat av ordentligt. Druckit god öl, ätit god mat, spelat hockey* och åkt på utflykter. Kul att träffa Pata och C - det var alldeles för länge sedan! Efter en noggrann och ytterst seriös utvärdering av det engelska samhället kan jag här meddela att hela den engelska ekonomi bygger på följande:
  • Heltäckningsmattor. Vi pratar om ett envist och enkelspårigt folk som lägger heltäckningsmattor på toaletten och har vita heltäckningsmattor i hallen! Detta innebär, förutom att mattorna snabbt blir äckliga, att de måste bytas stup i kvarten. Marknaden måste vara enorm!
  • Fett. Med allt frityrflott som cirkulerar borde man kunna konvertera alla kolkraftverken till fettdrift istället. Fast de gör de inte: De är Engelsmän och har alltid eldat med kol.
  • Undermåligt hantverk. Allting som skall lagas i England kräver att man anlitar en hantverkare. Hantverkarna gör ett undermåligt jobb som tar otroligt lång tid och sedan måste göras om av en annan hantverkare ett kort tag därefter.* Om de hade gjort ett ordentligt jobb från början så hade 3/4 av alla Englands hantverkare varit arbetslösa.
  • Te. Viktigt som få! Kom ihåg att det var te som fick amerikanerna att kasta ut de styrande engelsmännen. Te omfattas av massa konstiga ritualer som vi utomstående inte kan förstå. Fråga aldrig efter afternoon tea före klockan 15.00 - engelsmännen tar det som en grov personlig förolämpning.
* Pata skadade sig lite när han klämde ett finger mot sargen. Han hävdade envist att det var en sportskada. Vi kanske skall nämna att det var air-hockey vi spelade...
* Engelsmännen tänker såhär: Om vi drar vattenledningarna på utsidan av huset så kommer vi lättare åt dem när de går sönder. Svensken tänker: Om vi gör ett ordentligt arbete med vattenrören och lägger dem inne i huset med extra isolering så kommer de inte att gå sönder.

5 kommentarer:

Klagan sa...

Ska genast lägga det på minnet inför framtiden.
viktigt att kunna sådana här oskrivna regler. och extraknäckmöjligheterna! ojojoj

Kristina sa...

Efter mina Englandsår kan jag inte annat än hålla med. Förutom det här med att heltäckningsmattorna byts stup i kvarten. Det gör de inte. De är sunkiga, äckliga, mögliga och alltid gamla.

Björnen sa...

Klagan:
För säkerhets skull kan du ju bokmärka detta inlägget! ;-)

Kristina:
Du har så rätt! Tänk då vad det skulle göra för Englands ekonomi om de verkligen bytte heltäckningsmattor emellanåt. Fast det hade ju inte varit helt ekologiskt korrekt...

S sa...

Iiiiih. De där äckliga mattorna. Vad är grejen? För att man annars blir kall om fötterna? Jag trodde att det var ett skämt innan jag hamnade i en lägenhet i London där heltäckningsmattorna regerade.

Björnen sa...

Regerande heltäckningsmattor? Trodde mer de... undergrävde?
Hemska hemska hemska!