25 juli 2007

Att sitta på balkongen och tralla

Någon gång under semestern skall jag få det gjort; så hade jag bestämt det. Men av olika anledningar har jag hela tiden skjutit upp det - mestadels på grund av det där våta väderfenomenet som jag har ältat alldeles för mycket om här. Jag är bra på sånt: Att skjuta upp saker. Två saker skall man väl hinna med under hela sommaren? Nu är i alla fall en av två* uppgifter avklarad: Jag har lagt trätrall på balkongen! Det blev superfint och jag lyckades passa in det så att jag fick hela plankor ända in till väggen. Jag kan nu vis av erfarenhet också konstatera att fyra våningar utan hiss ger en bra benträning om man går många gånger upp och ner för trapporna. Idag har jag gjort ett gott dagsverke och är stolt över mig själv! Det känns bra. Jag tror minsann att jag förtjänar en kall öl ute på balkongen!

Så var det bara det där med att fixa mat också. Det är trist i längden att äta ensam. Förstår inte varför man måste äta VARJE dag? Det hade varit lättare om man bara behövde äta varannan dag. Jag tror nog att jag skulle behöva en privat kock. Undrar var man hittar en sådan?

* Uppgift nummer två är att köpa och montera golvlister i hela lägenheten. Det börjar bli dags nu, c:a 14 månader efter inflyttningen. De gamla listerna var formgivna av Allmoge-djävulen och passade inte riktigt in i min sextiotalslägenhet. Jag förpassade dem snabbt till Allmogeförvaringsbingen i soprummet.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt golv! (Vill också ha..)
Men var är ölen, redan i magen?

Kristina sa...

Bra jobbat! Har samma problem med maten, men som en riktig semesterfirare har det blivit restaurangbesök dagligen i nio dagar. Stort hål i plånboken lär det bli. Med sällskap är jag en stjärna i köket. Ensam är jag bara uttråkad. För övrigt kan man använda öl i matlagning.

Ninde sa...

Najs altan feeling under fötterna va? Men nu måste du ju ha massor av blommor. Olivträd. Apelsiner. För att leva upp till vad golvet lovar.. ;)

Björnen sa...

Gina:
Efter att jag bloggat och käkat var det ingen sol kvar på balkongen, så jag får ta den någon annan dag.

Kristina:
Känner igen det där! Själv gick jag ner till närmsta ställe och köpte take-away. Igen. Fast det är ju semester så det är OK!
Visst är det mycket roligare att laga åt andra. Använder gärna öl i matlagning - till någon gryta eller till det årliga kräftkoket.

Ninde:
Jepp! Fantastiskt skönt! Det där med blommor är lite problematiskt eftersom min balkong ligger högst upp i huset, i rakt söderläge, och bara har ett litet skyddande tak ovanför. Det flesta växter antingen, blåser, regnar eller torkar sönder. Fast det kan man ju ta eftersom det är grymt läge när solen ligger på! Nu har jag sedumväxter som jag vet fixar läget.