8 augusti 2007

-Men de är ju så bekväma!

Nu är det slut. Aldrig mer. Inte en enda till. Foppa-djävla-toffel. Crocs. Gummiträsko. Kalla dem vad ni vill, men snälla, sluta köpa dem! Ser dem överallt. Gåendes, på bryggor, i stan, på små barn och på större vuxna. Och de är alltid lika fula. Dessutom är jag övertygad om att de är totalt ekologiskt förkastliga; att de den dag solen går i nova kommer vara det enda som ligger kvar på den brända jorden. Glada blå, gula, gröna, blå, lila, rosa mot ett trist jämngrått jordklot. Framsteg?

Vill ni vara med i min Hata Foppa-toffel-klubb?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Inser att det blir skottpengar på mig nu. Men... Erkänner. Ägarinna. Dock till diskret militärgröna. Och de ÄR bekväma. Och praktiska. ;)

Men så är jag ju norrlänning i själ å hjärta också. Och där är förekomsten multipelt högre än hos övriga befolkningen. :)

Ninde sa...

Lite kluven där. Har svårt att hata något som bär namnet Foppa. Å andra sidan är de grymt fula.. ;)

Miasworld sa...

Jag är med! Förstår inte varför det helt plötsligt är OK att gå runt i stan i en slags plastversion av den mer skogsmulleinspirerade trätofflan.

Än värre är att de sällan kommer ensamma, utan i par (hon käckt ljusblå, han coolt gröna), eller ibland i hela familjepack. Ihhhh....

S sa...

Jag är med. Jag kan tänka mig att sitta i styrelsen.

Kristina sa...

Räkna med mig. Jag kan förstå att de har blivit den nya sjukhustoffeln (lätta att spola av om man typ blir nerspydd), men ute på stan borde de bannlysas.

A. sa...

Du känner sedan tidigare till min inställning. :-) Floppatoffeln? Bara namnet? Och dessutom så känns det väl knappast som att fotriktig och Floppa går hand i hand....

Anonym sa...

Ja, de är nog oförstörbara. Kanske dags att skriva om slutet på Apornas planet där Jorden identifieras genom en hög dammiga Foppa-tofflor.
Hittar du på någon kul ritual i klubben - typ toffelbränning eller nå't - är jag också med. Kurser i aggressionshantering vore inte heller dumt!

Björnen sa...

K:
Jag är besviken. Sååå besviken! Fast norrlänningsargumentet räcker iofs väldigt långt.

Ninde:
Du har en poäng där. Fast det håller inte. Är du för eller emot?

Mia:
Familjepack duger inte! Vi kanske skulle plocka med fenomenet "likadana träningsoveraller" i hatklubben också?

Sandra:
Såklart! Har redan räknat med dig. Är vice ordförande OK?

Kristina:
Var lite orolig över om jag skulle få dig med mig i denna frågan eftersom du ju praktiskt taget nästan lever i Foppalandet. För ett sådant fotdon är väl obligatoriskt till en vit rock? Har dessutom hört att de sätter lite spänning på tillvaron eftersom de laddar upp bäraren elektrostatiskt.

A:
Fotriktigt och Foppa?! Haha! Du har helt rätt. Fast han tjänar ju grova pengar till sina fotoperationer på de hemska små tofflorna...

Gina:
Det skall vi nog kunna fixa! Kasta toffeln och toffelbål är väl en bra start? Den som vinner blir hedervärd Toffelhjälte. ;)

Ninde sa...

För Foppa. Mot tofflorna. Comprende? ;)

Björnen sa...

Ninde:
Si, señorita!

Miasworld sa...

Jag är uppväxt jämte en campingplats och vet därför alla skrämmande sanningar om likadana träningsoveraller, inklusive utvecklingen från tidigt 80-tal och framåt. Kanske kan det bildas ett särskilt utskott för just denna fråga?

sa...

Aha ett litet Coupland citat där? "När solen går i nova" (från generation-X om slalompjäxor?)

Jag går gärna med i Hata-Foppa-toffel-klubben! Kanske vi kan döpa den till hata-dålig-smak klubben och göra listor på saker som får oss normala medborgare illamående.

Jag startar redan, on the top of my head:

Foppa toffeln
Carola
Byråkrati
Tomas Ledin
Rosa-skjortor (def.: typ av person)

Björnen sa...

Mia:
Bra idé! Tror detta kan bli en ofantlig organisation!

Pata:
Kärleksfullt lånat och anpassat!

Namnet känns inte lika klockrent, men syftet är gott (eller ja.. ont). Du missade förresten hatobjektet nummer ett: Niklas Strömstedt! Fast det är nog bäst att starta en separat hatklubb mot honom.

Anna sa...

Jag anmäler mig genast, inte en sekunds tvekan. Är det okej att gå runt och känna att man vill smälla till varendaste jäkel på stan som har dessa på fötterna? Det är väl indre okej att motstå denna impuls? Right?

Linnea sa...

räkna in mig bland medlemmarna. du har väl kanske redan sett den här sidan? www.ihatecrocs.com