25 december 2007

Julaftonen i ord

Julafton avlöpte väl som sig bör. Lunch hemma hos morsan och Arne med sedvanligt julklappsspel*, grönkålssoppa, glögg och Kalle Anka stående på i bakgrunden. Här någonstans i julröran knäcks den briljanta idén att kvällens fototema skall vara "misslyckade amatörbilder". Endast i en fotograf-familj kan den idén komma. Fototemat följer oss sedan hem till farsan där det blir julmiddag och en något mer traditionsenlig julklappsutdelning. Farsan har nästan lyckats rimma på något av paketen, men mestadels är det bara någon mening som nästan rakt ut säger vad som finns i paketet. Typ: Du skall sova på det. (Ett underlakan). Vi får bearbeta honom ytterligare inför nästa jul! Det måste ju vara riktiga rim på paketen! Allt i allt så var det faktiskt ganska så trevligt. Julen kanske inte är så pjåkig ändå?

* Nä, inte den typen av julklappsspel man kan få när man skall köpa julklappar på stan dagarna innan julafton, utan ett sådant man spelar tillsammans. Ett sällskapsspel.

2 kommentarer:

Ninde sa...

"Misslyckade amatörbilder"? Ha,ha Du menar att ni i bästa julvälvilja frivilligt sänker er till den fotografiskt usla nivå där resten av befolkningens helgbilder produceras ? ;)

Björnen sa...

Jepp! Fast det måste göras med finess och endast "bra" dåliga bilder är godkända. ;)