9 mars 2008

Helgen Älge.

Fredag och konserter i Lisebergshallen: Those Dancing Days, Adam Tensta och Mando Diao. Missar det mesta av Those Dancing Days, men det vi ser verkar bra. Adam Tensta må verka vara en udda artist i sammanhanget, men med en trummis och en hårt rockande gitarrist får han hallen att gunga ganska så ordentligt. Mest udda på scen är killen med den den gröna hoodjackan som under hela konserten står längst fram på scenens högersida och rappar med och gör "hip hop-moves", fast utan att varken ha någon mikrofon, instrument eller överhududtaget någonting med resten av gänget att göra. Min teori är att han är någon slags praktikant, fast Adam - om du läser detta - skippa praktikanten nästa gång; han är bara löjeväckande. Mando Diao däremot består inte av några praktikanter - de är rena fullblodsproffs! Det märks verkligen att de har varit ute i världen och turnerat, för det är kaxigt, snortajt och riktigt bra - trots att jag inte har lyssnat mer på dem än vad som har spelats på radio. Alla de 2500 13-åringarna i hallen sjunger med i falsett.

På lördagen blir det en utflykt till Resteröds fabriksutförsäljning i Ljungskile. Jag åker därifrån 800 kr fattigare och med tre schyssta tröjor och en halsduk. Kul ställe - jag vill tillbaks! På kvällen blir det äntligen dags för det omtalade lammköttet hemma hos morsan och Arne. Det är som väntat helt fantastiskt och morsan verkar vara fullständigt lyrisk över Linda. Det talades till och med öppet om att hon skulle kunna vara dottern hon aldrig fick. Kul - men lite scary!

Åh! Just det ja! Quizet. Vi kom två, trots att jag hade huvudvärken från helvetet, bara drack cola och kaffe, och trots att Oskar tillfälligt avvek från kvartetten till förmån för "fjälligare" trakter. Antar att den andraplatsen beror på att vi är grymt bra*. Minst.

* Det kan också ha berott på att vi lånade in Malin som lagmedlem istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi var grymma, som vanligt :)