14 januari 2007

Det hemska ovädret

Jaha, då har stormen utanför fönstret fått ett namn: Per
Smaka på det: Per.
Det låter ju inte direkt vilt och blåsigt. Mest ganska så lugnt och snällt. Per är en toffel som gärna går iväg och köper mjölk åt frugan kl 11 på kvällen. Det hade varit bättre med något tufft namn som Bruce eller kanske Kenta. Till och med Perry hade varit bättre!
Det är det norska meteorologiska institutet som har kommit på namnet. Norrmän tycker lusekoftor är tufft. Fast det kanske bara Meteorolog-Pers tur att få en orkan eftersom Gudrun på ekonomiavdelningen fick den förra? Alla är rädda för Gudrun på ekonomiavdelningen, så det var passande. Per är en toffel fast han brukar iallfall vara snäll, och han tar med sig hembakt fikabröd till kaffepauserna.

4 kommentarer:

sa...

Här är det sol och härligt! (hehehe)

Björnen sa...

No, no! För den solen gick ner redan en timme (lokal tid) innan du skrev ditt inlägg här. Vet detta från säkra källor.

/Wisserbessern

Peppe sa...

Hela min annars så lugna frukosstund gick åt att grubbla just på namnet "Per". Vad vill de säga med att döpa en storm till Per? Kanske nåt slags inside joke. Kollegan Per på meteorologiska institutet är ovanligt stökig av sig. Eller?

Björnen sa...

Peppe:
Sorry om jag förstörde frukosten. Har också funderat lite på det, för är det inte egentligen ett straff att få en storm döpt efter sig? Jag tror t.ex. inte att det döps särskilt många nya barn till Gudrun numera. Fast å andra sidan är jag inte alls säker på att meteorologer tänker mycket längre än till nästa väderkarta...