12 april 2007

Två sidor av samma mynt:
-Köp ett Cortègeprogram!
-Dra åt helvete!

Det finns många olika vårtecken runt i landet: Första tranan vid Hornborgasjön, första krokusen, första humlan, citronfjärilen, snödroppen, alkisen på bänken, gatsopningsmaskinen mm. Här i Göteborg har vi vårt alldeles egna vårtecken: Chalmerister på stan. Jag såg den första idag!

Låt mig förklara. En Chalmerist är en student på Chalmers Tekniska Högskola. Chalmeristen känns igen på den vita studentmössan med tofs, klackringen och den vita rocken belamrad med massa pins och annat krimskrams. De trivs bäst i flock där de tävlar i ölhävning och diskuterar gamla avsnitt av Star Trek. På fritiden löser de korsord. Chalmerister saknar helt humor, fast det vet de inte om. De är nämligen övertygade om att de är roligast i världen - en kombination som gör dem totalt outhärdliga*. De flesta chalmerister är finniga killar i 20-årsåldern, men även flertalet exemplar i övre medelåldern har observerats. Chalmers verkar vara lite som ett mindre glamoröst, och mer nördigt, Hotel California: You can check in any time you want, but you can never leave...
Vid ungefär samma tid varje vår invaderar Chalmeristerna innerstan för att försöka kränga sin egenhändigt gjorda tidning, kallad Cortègeprogrammet. Cor-tessh-progg-ramm-ät. Det är värre än Aftonblaskan och Hänt i Vecket sammanslaget. Detta kulminerar sedan på Valborgsmässoafton i en lång och utdragen Lastbils-cortège med "pimpade" vagnar genom staden. På vagnarna står chalmeristerna och gör vad de kan bäst: De tror att de är roliga. Det enda som gör Cortègen värd att titta på är ifall det regnar och bara är några få plusgrader ute (vilket det oftast är). Då pinas de lättklädda små krypen! Rätt åt dem.

Jag föredrar alkisarna på bänken utanför systemet som vårtecken före chalmerister.

* Ett annat exempel på denna farliga läggning är "komikerparet" Stefan & Krister.



6 kommentarer:

sa...

Hmm

Undrar vad P, Jess., J, 0.5brorsan, hans tjej och alla andra jag känner som gått på chalmers tänker då...

Fast vi (naturvetarna) brukade iofs håna chalmeristerna (teknikerna) ibland för vi var lite finare (=bättre, smartare och snyggare) som gick på riktigt universitet.

Björnen sa...

Jo, det är ju sant. Alla Chalmerister är ju inte sådana. Fast majoriteten?

Och vi HDK:are skrattade lite åt alla andra, även de som låg vid samma universitet. För de var ju tvungen att plugga för att få poäng. Vi bara lekte - fast det kallades att vi skapade... ;-)

sa...

Högskolan
för Design och Konsthantverk.

I rest my case :)

Björnen sa...

HDK- Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet.

Touché!

Anonym sa...

Vid?
Brevid då eller?
Äh, jag vet, jag retas bara :)

Anonym sa...

He he he... Din beskrivning stämmer på pricken.