14 november 2007

Göteborgsk helveteskyla

Göteborgsk helveteskyla infaller någonstans mellan 5-6 plusgrader och 5 minusgrader och är något man helst vill vara utan. Normal kyla* i dessa temperaturer kan anses vara ok - man får bara ta på sig mössan och vira halsduken ett varv till. Men den göteborgska varianten är fuktig, salt och söker sig in precis överallt. Faktum är att det här oftast känns varmare när det är minus 10 än när det är plus 2. Lägg till detta det faktum att jag borde varit född vid ekvatorn och helst trivs i temperaturer kring 25-30 grader och ni kanske får ett hum om hur jag mår nu...

* Läs: Kyla i övriga delar av landet.

5 kommentarer:

Ninde sa...

Låter inte lockande du..Verkar som om Svergies största städer fått nitlotter i vinterväderlotteriet faktiskt..

Anonym sa...

Säker på att du inte bor i gamla Jönkan? Va? VA?
Skit-vättern kallas sjön på vintern när den orsakar regn istället för snö. Skit-vättern kallas sjön på sommaren när den orsakar regn och kyla. Fast det är klart...måste man bada så måste man..

Anonym sa...

Jadu, vi har samma här - västanvind ska vara varm, sa de. Ha! Inte när den kommer fr. norra Stilla Havet. Fukt och kyla kan man fan inte skydda sig frän alls, den kommer in in genom lungorna (att åka till makens familj ute i Montana över thanksgivings kommer att vara sköt FAST de har fem grader kallare minst - det är iaf. TORRT). Och Zany - vättern kan vara nog så iskall, men den har inte i närheten av elak fuktighet jämför med havet. Fast fan att vänta på bussen innan de byggde resecentum.

S sa...

Och Göteborg har horisontalregn. Inte att förglömma. Helt jävligt.

Björnen sa...

Ninde:
Stockholm är överdjävligt när det är 10-15 minus. Vid de temperaturerna upplevs det konstigt nog som "varmt" här. För att inte nämna Stockholms badvatten sommartid! Burrr! Man kan nästan hoppa mellan isflaken...

Zany:
Bring it on! Jönkan got nothing jämfört med Götet!

Timotejan:
Word up! Fuktigheten är nyckelordet här. Rått! Otrevligt.

Sandra:
Sant. Fast som tur är så regnar det inte nu. Då hade det inte funnits mycket mer att göra än att lägga sig ner och spontandö här och nu!