16 december 2007

Tävlingsinstinkt, glögg, glögg, glögg och tjocka skivor smör...

Fredag
Möter upp Linda efter jobbet för att äta indiskt på Södra vägen. Sedan blir det en huttrande cykeltur till Liseberg för att titta på lysande träd, strosa runt på julmarknad (samma varor och julshoppingshets som i stan) och för att klappa små gulliga djur. Visste ni att får luktar som fårost? Eller är det kanske tvärtom? Fastnar slutligen i Spelhuset framför Air Hockey-spelet där tävlingsdjävulen får grepp om oss båda. Svordomar, triumfatoriska skratt och "slaghandtag" flyger över hela stället. Snälla Tomten, om du läser detta: Jag vill ha ett Air Hockey-bord i julklapp!

Lördag
Glögg i kvadrat och upp och ner! Å sedan lite till. Glögg hos mormor vid tvåtiden. Krabbsandwich, kaffe och lussebulle. Hon är mer pigg och alert än jag sett henne på länge. Senare på kvällen blir det glöggkväll hos Kajsa och Kevin. Nästan hela quizsekten är på plats och det pratas glatt och dricks glögg och äkta rysk vodka av god kvalisort. Himla trevligt! En specialihopsatt julskiva går i bakgrunden med femtielva olika versioner av Rudolf med röda mulen, Winter Wonderland och Frosty the Snowman. Meh? Har jag inte hört den här förut?

Söndag
Utflykt till morsan och den friska luften på landet. Sjön ligger spegelblank och det är dis i luften. Tar en tur ut och fotograferar allt det vackra. Kaffe och macka. Morsan och gubben förevisar sin nya diet: Inga kolhydrater och massor av nyttigt fett. De skär smör med osthyvel (!) och lägger på det fiberrika knäckebrödet. Ursäktar mig och lägger mig på soffan ett tag. Tror det måste varit något fel på glöggen igår. Bäst att åka hem och sova ett tag!
Senare på kvällen blir det årets sista musikquiz - precis som förra veckans så har också detta jultema. Vid rättningen hamnar vi två poäng under ettorna och får genom utslagsfråga fajtas med skäggen om andraplatsen. Skäggen vinner. När vi senare kontrollerar vårt frågeformulär visar det sig att vi faktiskt skulle fått ett poäng till och alltså är kvällens rättmätiga tvåor. Men eftersom de små skäggen ser så lyckliga ut när de sitter och kramar sitt presentkort och mumsar på sina mandlar så är vi storsinta nog att låta dem behålla priserna. Se det som en god julgärning! (Ähum, Tomten! God gärning... Air Hockey... Kommer du ihåg?)


1 kommentar:

Anonym sa...

Airhockey regerar. Hade ont i handen flera veckor efter vi spelade sist. :)