14 februari 2008

En bisarr onsdag!

Eftersom jag är en så hälsosam och ordentlig pojk bestämde jag mig för att det minsann var dags att jag gick till gymmet även denna veckan. Kör lite crosstrainer och lyfter olika metallsaker ett tag innan jag bestämmer att det är nog*. Går upp till omklädningsrummet, duschar och klär om. Då ser jag dagens första riktigt bisarra händelse: En kille som noggrant tar på sig först strumporna och sedan skorna. Knyter dem noggrant. I övrigt är han fullständigt naken! Efter detta ser** jag honom trä på sig boxershortsen över skorna. Hur han sedan lyckas få på sig byxorna är för mig fortfarande ett mysterium eftersom jag lite lätt chockad vid detta laget redan skyndat mig från gymmet.

Går i den kalla, friska kvällsluften ner till Grönsakstorget där jag väntar in rätt vagn. Den kommer efter någon minut. På väg in genom dörrarna lyckas jag precis undvika att bli stångad av en hjort. Mannen som håller det uppstoppade hjorthuvudet ler lite generat. Dörrarna stängs och vagnen rullar sakta mot Stigbergstorget.

Eftersom det är så tråkigt att jämt vara en så hälsosam och ordentlig pojk bestämmer jag mig därefter för att köpa med käk hem från Palles i Stigbergsliden. En hamburgertallrik tack! Betalar och är på väg ut genom dörren när jag hör den för mig totalt okända killen bakom disken ropa: Ha det gott, Björn!

Herregud! Jag tror jag lever i en film av David Lynch!

* D.v.s. tills tillräckligt många har sett att jag var där. Jo det var en sådan dag.
** Lite i ögonvrån alltså. Man tittar ju inte på varandra i omklädningsrummet - såvida man inte känner varandra sen tidigare.

5 kommentarer:

Klagan sa...

haha, spännande!

Peppe sa...

Jag fastnade vid "Kör lite crossainter" och gick och köpte lunch.

Ninde sa...

Nära att bli stångad av en (död) hjort. Storstaden har sina faror ;)

sa...

...man hör jazz-trummkompet, Lynch hade gått i spinn :)

Björnen sa...

Klagan:
Jovars. En riktig thriller ibland.

Peppe:
Croissanter? De borde verkligen ha sådana på gymmet! Skall föreslå det och se till att du får royalties på idén.

Ninde:
Storstadsdjungeln anfaller! Normalt heter de farorna cyklister och spårvagnar. Detta var nästan som i riktiga vildmarken.

Pata:
Lynch hade varit mäkta imponerad!