31 juli 2009

Välkommen Otis!

Trötta och lyckliga har vi nu världens vackraste lilla pojk! Han kom till världen fredagen den 31 juli, kl 14.33. 49cm och 3.4kg. Vi mår bra alla tre!

Only in Japan...


Bisarrt är det minsta man kan säga! Kortfilm finns att se här.

30 juli 2009

Veckans craving:



Annars inget nytt på horisonten.

29 juli 2009

27 juli 2009

1+1=2, eller hur var det nu?

Jaha, då var det det där med hur man räknar graviditeter då. Uppenbarligen hade jag lite fel. Idag är vi alltså i 40 fullgångna veckor + 2 dagar. Inte igår. Full graviditet är tydligen 39+6, vilket var i fredags. Rörigt alltså!

Oavsett hur man räknar så har det inte kommit någon unge än.
Väntar, väntar, väntar...

26 juli 2009

40 + 2 snart avklarad. Ännu ingen Sprattel.
To be continued...

25 juli 2009

Kaffe är bra för både kropp och själ!

För att bäbisen skall trivas med att höra kaffekvarnens höga ljud i köket har jag under en tid slugt försöka sammankoppla detta ljud med bra känslor. Sålunda har jag på sistone, varje gång kvarnen går, kramat och gosat med Linda. Jag tror dock att hon har kommit mig på spåren - hon vägrar nu nämligen helt att kramas samtidigt som kvarnen går.

Funderar nu på vad mitt nästa drag skall vara: Choklad - kanske strax innan så att sockret precis hinner ner till magen? Fotmassage? Tips mottages gärna!

24 juli 2009

Hur man effektivt väcker grannskapet en tidig förmiddag...

















Det var totalt fyra terrorister, men jag lyckades dessvärre bara få med tre av dem på samma bild.
Dagen D. 40 veckor + 0.
Kom igen nu Sprattel, vi vill ju träffa dig!

23 juli 2009

Jag har en fantastisk fästmö! Hon förstod direkt vad jag menade när jag frågade om hon var en vikare eller en skrynklare.

Årets bästa video!


Tack till Kevin för tipset!

22 juli 2009

Velour, stönande kvinnor och en rak höger.

Psykoprofylax. Smaka på ordet! Psyyyko-pro-fyyy-lax! Visst låter det lite som ett läkemedel? Syster kan jag få lite psykoprofylax mot min gikt? Det är inte något läkemedel, fast det vet du säkert redan.

Nåja, vi går lite bakåt i tiden. Det är en söndag i maj och jag och Linda har infunnit oss på en kurs i psykoprofylax ute i Mölndal. Tio förväntansfulla par sitter i en stor ring. Mamma-linnen från H&M upprepar sig runt ringen. Konstigt att det skall finnas så få och tråkiga mammakläder? In kommer kursledaren - tagen rakt från sjuttiotalet! Vida, löst sittande byxor. Linne och bara fötter. Det luktar velour. Alla ler lite nyfiket runt ringen. Sedan sätter hon igång att ljudligt visa hur det kan låta och se ut vid en förlossning. Hon ömsom står, sitter och halvligger; stönar, skriker och oj:ar sig. De blivande papporna tittar lite i mjugg på varandra och försöker hålla sig för skratt. Det går sådär. De blivande mammorna är alla, med något undantag, allvarliga och intresserade.

Sedan skall det övas! Männen skall börja med att nypa sin kvinna i benet medan hon övar andningsteknik för att klara av smärtan. Jag tar ett stadigt tag i Lindas lår och nyper till. Ajjj!!! En rak höger flyger blixtsnabbt fram och träffar mig hårt på armen. Hela världen svartnar något och jag går snabbt in i djupandning för att klara av smärtan. Det var väl inte såhär det skulle gå till?

Kursen fortskrider och fördjupas. Det skrivs på tavlan och övas olika tekniker. Och någonstans på vägen så börjar jag inse att det kanske inte är så illa det här ändå. Jag har hittat en verktygslåda med saker som jag kan göra för att underlätta en förlossning. Jag behöver inte vara en anonym, likblek pappa som står oroligt i bakgrunden och tittar på. Jag kan vara aktivt delaktig.

Såvida jag inte svimmar.

20 juli 2009

Kvällspromenaden

Tar en kvällstur runt Slottskogen. Full promenadhastighet och musik i mobilens lurar. Hoppar snabbt upp över en trottoarkant, och plötsligt känns det som om något som blir fel. Förväntar mig att Popsicles Hey Princess skall hacka till sådär som det gjorde när man knallade runt med en Walkman i näven. Det gör den inte, utan den fortsätter glatt att spela i samma takt och ton. Kommer på mig själv med att nästan sakna de där små felen; avbrotten och svajet. Fast å andra sidan så skulle jag väl behöva gå runt med en 50-60 olika kassettband i en ryggsäck för att en Walkman överhuvudtaget skulle kunna konkurrera med den lilla, fina mobilen.*

Kassettband och Popsicle?! Herregud - jag har fastnat i tidiga nittiotalet!

* Fast kasssettbandaren hade trots allt inte kunnat logga att jag gick 2.77km med en snitthastighet på 6.9km/h!

Live-blogg från mobilen!

Är strandad i regnet på Nordhemsgatan och vet inte hur jag skall ta mig härifrån. Hjälp!

19 juli 2009

Eftersom en snustorr sommarbloggtorka råder...

... så lämnar jag en liten sommarkluring att lösa tills nästa vettiga inlägg kommer. Ifall någon undrar så vet jag inte svaret, men om någon vet så får ni gärna förklara för mig:

15 juli 2009

70- och 80-talets iPod! 100% ren nostalgi!





































Vackert, eller hur?
Mer av samma vara finns här!
New York Police Department vet verkligen hur man håller sig i framkanten av dagens teknikintensiva samhälle! De har bland annat ett avancerat datoriserat övervakningssystem som kan identifiera människor genom att avläsa ansikten och ett annat som kan kontrollera bilars nummerplåtar. Nu storsatsar de och lägger en miljon dollar på... skrivmaskiner! Undrar hur de tänkte där?

Kanske något som svensk polis kan ta efter? Jaså? Gör de redan det?

12 juli 2009

Klara... färdiga...
VILA!

Imorgon börjar den på riktigt. Semestern. Sju (7) veckor av ledighet*. Har endast planerat att ta det lugnt. Och att bli pappa då. Tycker det räcker ganska så bra.

* För att vara helt sanningsenlig så har jag bara fem veckors semester. Resten är pappadagar.

10 juli 2009

That's it!

Nu orkar jag inte jobba mer. I'm out of here!
Semester, here I come!!!
Gah!!! Får inte till layouten. Får vara såhär sålänge...

Edit: Såja! Nu börjar det arta sig!
I retrospektiv känns det faktiskt helt OK att ha skjutit upp semestern en vecka! Några timmar kvar nu. Får se om jag orkar härda ut hela dagen...

9 juli 2009

Man vet att det är sommar...

... när kvällstidningarna har sådana här rubriker:

Eller vänta nu - det har de ju resten av året också!

Kan inte någon kicka de klåpare som skriver åt kvällstidningarna? Är säker på att de kan få jobb någon annanstans*. Eller ännu bättre; om alla bara slutade köpa deras tidningar så att de kursar och vi slipper skiten!

Vilka är med mig?

* Typ tidningen En ding, ding värld, Hänt i Vecket eller någon annan tidning där de också hittar på en massa saker.

8 juli 2009

Park life

Om man frågar en höggravid kvinna på spårvagnshållplatsen om hon vill "röka en holk" ihop i parken så har man nog redan rökt alldeles för många holkar. Nej, det var inte jag som frågade. Jag håller inte på med sånt.

2 ½ dag kvar till semestern, and counting!

6 juli 2009

Bröst är bäst!

För er som eventuellt har lite långtråkigt i semestervärmen så kan jag varmt rekommendera en norsk informationsfilm kring amning, kallad Bryst er best*. Filmen är från 1994, men känns så uråldrig att den kunde varit gjord 1984. Att den sedan är på norska höjer den till en nivå av absurdum inte har setts sedan Twin Peaks sändes i början av 90-talet.

Barnmorskan sätter in VHS:en (!) i videospelaren och får sedan be om hjälp för att det inte dyker upp någon bild på TV:n. En rådig förälder to be sätter i scartsladden åt henne. Sedan börjar det. Inledningsscenen är klassisk: En norsk jente i lusekofte skidar ner för ett berg med en bäbis i ett knyte på magen. Hon stannar vid en fäbod för att amma.
Sedan går filmen vidare i allt vildare spiraler; Bröst jämförs med rosenknoppar - på riktigt** - och vi får av speakern reda på att det går bra att amma även om man skulle vara yrkesmusiker(!). Vi som är lite äldre i föräldragruppen har ytterst svårt för att hålla oss för skratt, medan de yngre verkar ta det på högsta allvar. Blir lite orolig över att de inte verkar ha någon endaste lite tillstymmelse till ironi i kroppen. Men det kan kanske bero på att de inte förstår någon norska?

Jag ger filmen 4 nappar i betyg. Den är nästan lika underhållande som den virkade livmodern barnmorskan langade fram på det andra föräldramötet!

* Comming to a Mödravårdscentral near you!
** Profilbild av ett bröst, och sedan för någon in en röd ros i bilden. Tacky!

1 juli 2009

Lätt thä mjusik spiik, säger Linda Skugge på Spotify.
Det var la kul!